soort

De bladmuntjak

leaf muntjac - leaf deer - putao muntjac - muntiacus putaoensis

De bladmuntjak is een hertachtige uit de onderfamilie van de muntjakherten.  Ze behoren tot de kleinste herten.  Het gewei van de mannetjes bestaat uit twee korte staven.  De vacht is kastanjebruin gekleurd.  Je vindt ze in het noorden van Myanmar en het noorden van India.  Ze worden ook Putao muntjaks genoemd, genoemd naar de streek Putao in Myanmar waar de herten voor het eerst werden ontdekt.

Ze komen voor in bossen op hoogtes tot duizend meter en voeden zich vooral met fruit. De jacht en vermoedelijk ook het verlies van leefgebied zijn de belangrijkste bedreigingen.

foto’s : unknown