soort

De Braziliaanse cavia

brazilian guinea pig - cavia aperea

De Braziliaanse cavia is een knaagdier uit de familie van de cavia-achtigen. Ze hebben een stompe snuit, korte pootjes en geen echt staartje. Hun vacht is wat lang en ruig en donker grijsbruin van kleur. Sommigen zijn eerder zwart van kleur. Ze worden 20 tot 30 centimeter van kleur. De dieren leven van bladen, gras, zaden, bloemen en schors.

Na het paren maken ze een nestje waarin ze 2 tot 3 jongen werpen. Zij worden tot 70 dagen gedragen. Je vindt deze diertjes in Argentinië, Uruguay, Paraguay, Brazilië, Colombia en Ecuador. Daar leven ze steeds in groepjes bij elkaar.

foto’s : petra karstedt, darci palmquist, james dawling