geslacht

Kaalstaartbuidelratten

brown four-eyed opossum - metachirus nudicaudatus

De kaalstaartbuidelrat is een soort buideldier dat behoort tot de opossums. Ze leven in Midden- en Zuid-Amerika van Nicaragua tot Argentinië soms tot op hoogten van meer dan duizend meter. Het zijn nachtdieren die alleen leven. Ze lusten vrijwel alles van vruchten tot kleine diertjes. Ze maken hun nest van bladeren en twijgen in boomtakken of onder stenen en rotsen. Na het paren kunnen ze nestjes krijgen tot 9 jongen. Door de witte vlekken boven de ogen zijn ze dichte familie van de vieroogopossums.

foto’s : ricardoroth,