geslacht

Kleine neusberen

nasuella - mountain coatis

De kleine neusberen behoren tot de familie van de kleine beren en worden ook wel de bergcoati’s genoemd.  Ze komen enkel voor in het noorden van de Andes in Zuid-Amerika.  Sinds kort bestaan er twee soorten : de oostelijke bergcoati en de westelijke bergcoati.  Ze lijken erg sterk op elkaar maar ze verschillen wel in grootte.  De oostelijke bergcoati heeft kleinere tanden, een blekere vacht met een streep op de rug.  Je vindt beide soorten in de nevelwouden tot op een hoogte van 2 tot 4000 meter. 

Hun gedrag lijkt goed op dat van de gewone neusberen. Toch eten ze minder fruit omdat dat op grote hoogte minder te vinden is.

foto’s : boudet

2 soorten

westelijke bergcoati

oostelijke bergcoati