soort

De oostelijke rotsmuis

broad-toothed field mouse - apodemus mystacinus

De oostelijke rotsmuis is een klein knaagdiertje uit de familie van de muisachtigen. Ze behoren tot de bosmuizen en zijn groter en grijzer van kleur dan de meeste andere bosmuizen. Ze vallen op door hun lange snorharen die soms tot 5 centimeter lang kunnen zijn. Ook de oren zijn vrij groot en de vacht is bruingrijs bovenaan en wit onderaan. Ze hebben geen vlek op de borst zoals vele andere bosmuizen.

De staart is geringd en even lang als de muis zelf. Je vindt de diertjes van Turkije, Irak, Israël, Libanon tot op eilanden als Kreta, Cyprus en Rhodos. Daar leven ze op in open bossen en struiken waar ze bescherming zoeken tussen de rotsen.

foto’s : unknown