soort

De rode duiker

cephalophus natalensis - red forest duiker

De rode duiker is een hoefdier uit de familie van de duikers. Hun vacht is roodoranje tot donkerbruin. In de nek zitten lange en ruige haren. De staart is rood aan het begin en zwart-wit aan het einde. De rug is gebogen en wat opvalt is dat hun voorpoten langer zijn dan hun achterpoten. De dieren worden ongeveer 70 tot 100 centimeter lang met een staart tot 14 centimeter.

Deze kleine dieren leven in paren en gedragen zich net als andere duikers als kleine antilopen.  Je vindt deze soort in het zuidoosten van Afrika waar ze in de  bossen leven. 

foto’s : derirbis, derekkeats, purves