ondersoort

De Arabische wolf

canis lupus arabs - arabian wolf

De Arabische wolf is een soort wolf en een ondersoort van de grijze wolf.  Ze behoren tot de lichtste en kleinste wolvensoorten.  Hun vacht is lichtbruin en hun oren vrij groot.  Dat komt omdat ze langs die weg zweten als ze in woestijnen rondlopen.  De wolven eten allerlei afval, aas en vruchten, maar ook dieren zoals gazellen, hazen en steenbokken. 

De soort is sterk bedreigd. Vroeger vond je deze dieren over het hele Arabische land, maar nu vind je ze amper op kleine afgelegen plaatsen in Israël, Irak, Oman, Jemen en Saoedi-Arabië.

foto’s : felagund, plegadis