familie

Jagers

skuas - stercorariidae, jaegers

De jagers zijn een familie zeevogels die behoren tot de steltlopers.  Ze worden ook wel roofmeeuwen genoemd.  Het zijn vleeseters die lange stukken kunnen vliegen op zoek naar prooien.  Vooral vis, afval en aas wordt gegeten.  Ze achtervolgen graag meeuwen, sterns en andere zeevogels om hun prooi te stelen.  De jagers vallen ook papegaaiduikers en meeuwen aan om ze op te eten.  Op hun broedplaatsen eten ze lemmingen en eieren en jongen van andere vogels. 

Deze vogels zijn dichte familie van de meeuwen, de sterns en de alken.

foto’s : patrick coin, public, gnu free, sylvain haye

7 soorten

Chileense grote jager

Chileense grote jager

kleinste jager

kleinste jager

grote jager

grote jager

subantarctische grote jager

subantarctische grote jager

zuidpooljager

zuidpooljager

kleine jager

kleine jager

middelste jager

middelste jager