geslacht

Bergeekhoorns

syntheosciurus brochus

De Midden-Amerikaanse dwergeekhoorn komt enkel voor in Panama en Costa Rica.  Daar leven ze in bergachtige regenwouden op grote hoogten tot ruim 2500 meter.  Ze leven in de boomtoppen, maar ook op de bodem van het bos.  De dieren worden tot 15 centimeter groot met een staart die bijna zo lang is.  De vacht is olijfbruin met een oranjerode buik.  Door hun andere vorm van tanden en schedel vormen ze dan ook een aparte groep. 

De diertjes leven in paartjes samen met hun jongen. Hun leven speelt zich af in de bomen tussen de 6 en 12 meter boven de grond.

foto’s : franz xaver

slechts één soort