soort

De bennettwallaby

macropus rufogriseus - red-necked wallaby

De bennettwallaby is een kleine soort kangoeroe die voorkomt in het oosten van Australië.  Ze worden ook roodnekwallaby genoemd en hebben een grijsbruine vacht met een witte buik.  De staart, de oren, de poten en de snuit zijn zilverkleurig.  Ze behalen een lengte van 70 tot 100 centimeter met een staart die half zo lang wordt.  De dieren leven alleen of in kleine groepjes van vrouwtjes met hun jongen.  Paartjes blijven hooguit één dag samen om te paren.  Daarna gaan ze weer hun eigen weg.

Deze soort is 80 jaar geleden uit een park in Engeland ontsnapt. Tot nu leven er daar nog bennettwallaby’s in het wild rond. Zij hebben zich kunnen aanpassen aan de leefomstandigheden. Ook in Schotland en Nieuw-Zeeland leven kleine populaties kangoeroes. Het zijn ook makkelijke dieren om in dierentuinen en kinderboerderijen te houden, soms zelfs als huisdier.

foto’s :benjamint444, jojan, unknown