geslacht

Borneo-eekhoorns

tufted ground squirrel - groove-toothed squirrel - rheithrosciurus macrotis

De borneo-eekhoorn is een knaagdier uit de groep van de boomeekhoorns. Je vindt deze diertjes in Maleisië, Brunei en Indonesië. Ze vallen op door hun wollige staart die veel breder is dan de rest van hun lichaam. Waarschijnlijk wordt die staart gebruikt om vrouwtjes te verleiden of om andere eekhoorns te waarschuwen voor gevaar. Het kan ook dienen om zich in te verstoppen zodat een mogelijke vijand hem niet opmerkt. Vijanden zullen dan misschien eerst in de staart bijten zodat de kans op vluchten voor de eekhoorn groter wordt.

foto’s : unknown

slechts één soort