soort

Het moerashert

blastocerus dichotomus - marsh deer

Het moerashert is een hoefdier uit de familie van de hertachtigen.  Ze komen voor in Zuid-Amerika en worden tot 2 meter lang en 1 meter hoog.  Hun staart is zo’n 25 centimeter.  De vacht verandert van kleur in de zomer en de winter.  In de zomer is die roodbruin en in de winter donkerder.  De dieren hebben lange poten om makkelijk door het moeras te stappen.  Onderaan zijn ze zwart.  In hun gezicht zijn ze lichter van kleur met een zwarte neus en lippen.  Meestal zijn hertenjongen gevlekt, maar niet bij het moerashert. 

De dieren leven alleen of in kleine groepen van 2 of 3 dieren.  Ze leven van gras, riet, waterplanten en struiken.  Het gaat niet zo goed met deze hertensoort omdat hun leefomgeving stilaan verdwijnt. 

foto’s : gordon, sohns,