soort

De zwarte muntjak

hairy-fronted muntjac - black muntjac - muntiacus crinifrons

De zwarte muntjak is een hertachtige uit de onderfamilie van de muntjakherten. Ze behoren tot de grotere soorten waarbij de vrouwtjes groter zijn dan de mannetjes. De vacht is donker in de winter, maar lichter in de zomer. Ze zijn ook bedekt met witte vlekken.

Hun voedsel bestaat uit planten die ze vinden in bossen. De soort is bedreigd en staat op de rode lijst omdat er op wordt gejaagd. Maar ook omdat hun leefgebied steeds kleiner wordt. Je vindt ze enkel in het oosten van China en zijn zeer schuwe dieren. Daar leven ze op hoogtes van 1000 meter.

foto’s : unknown