soort

De kleine capibara

lesser capybara - hydrochoerus isthmius

De kleine capibara is een knaagdier uit de familie van de cavia-achtigen. Ze zijn iets kleiner dan de gewone capibara’s. De vacht is donkerder en korter en de kop is stomper. Ze worden ongeveer 80 tot 100 centimeter lang en tot 50 centimeter hoog.

De dieren leven in groepen en voeden zich met bladeren en grassen. Hun leefgebied strekt zich uit van Panama tot het noordwesten van Colombia en Venezuela. Daar leven ze in moerassen en langs de oevers van rivieren.

foto’s : michael peeters,