familie

Kaalkopkraaien

picathartidae - rockfowls - bold crows

Kaalkopkraaien zijn een familie van zangvogels die voorkomen in Afrika.  Ze hebben geen veren op hun kale kop en worden ongeveer 35 centimeter groot.  Ze eten insecten en kleine zoogdieren en reptielen.  Die prooien zoeken ze tussen de rotsen in de bossen.  Die rotsen in het oerwoud zijn hun lievelingplekje waar je ze steeds zal vinden.  De vogels staan jammer genoeg op de rode lijst. 

Door hun naam zou je denken dat ze bij de kraaien horen, maar dat is niet zo.  Ze zijn dichte familie bij de rotsspringers.  Sommigen zeggen dat ze er echt bijhoren. 

foto’s : totodu74, Jason D Weckstein, Guy Shorrock

2 soorten

witnekkaalkopkraai

grijsnekkaalkopkraai