onderfamilie

Zeeberen

arctocephalinae - fur seals

De zeeberen of pelsrobben zijn zeezoogdieren die horen tot de familie van de oorrobben.  Zij eten vooral vis en inktvis.  Ze zijn dichte familie van de zeeleeuwen.  Het verschil met de zeehonden zit in hun oortjes.  Zeehonden hebben geen oren, maar zeeberen en zeeleeuwen hebben die wel.  Ook hun sterke en lange voorpoten die tot echte flippers zijn omgevormd.  Ze kunnen zelfs op alle vier hun flippers lopen. 

Het verschil met de zeeleeuwen zit in hun vacht.  De ondervacht is erg dik en hun pels zacht.  Daarom werd er lang op zeeberen gejaagd om hen te stropen.  Nu gebeurt dat minder en minder omdat er strengere wetten zijn gemaakt.

foto’s : us fish & wildlife service, public, thomas mattern, hans hillewaert

9 soorten

guadeloupe-zeebeer

galapagoszeebeer

juan fernandez-zeebeer

subantarctische zeebeer

kerguelenzeebeer

Kaapse pelsrob

Australische zeebeer

Zuid-Amerikaanse zeebeer

noordelijke zeebeer