onderfamilie

Wolhaarbuidelratten

caluromys - woolly opossums

De wolhaarbuidelratten zijn een onderfamilie van de opossums.  Het zijn wollige diertjes met een scherpe neus en uitpuilende ogen die naar voren staan.  In de bomen gaan ze op zoek naar fruit, zaden, bladeren, insecten en andere kleine diertjes waarbij ze gebruik maken van hun lange staart tijdens het klimmen.  Ze worden ongeveer 1 tot 3 jaar oud en worden 18 tot 29 centimeter groot.  Hun staart wordt een stuk langer dan hun lijf. 

De diertjes vind je in het zuiden van Mexico tot het noorden van Zuid-Amerika. Daar leven ze in de tropische bossen. De vrouwtjes hebben tot 3 nesten per jaar en tot 3 tot 5 jongen.

foto’s : eduardo lugo, arthur tahara

soorten

derbywolhaarbuidelrat

gekraagde wolhaarbuidelrat

rode wolhaarbuidelrat

gele wolhaarbuidelrat