geslacht

Stinkdassen

mydaus - stink badgers

Stinkdassen zijn geen echte dassen, maar een groep dieren die behoren tot de familie van de stinkdieren. Er bestaan maar twee soorten stinkdassen. Ze leven allebei op Maleisië, Sumatra, Java, Borneo en het Filipijns eiland Palawan. Ze behoren tot de stinkdieren enkel voor de vieze geurtjes die ze kunnen afgeven. Vroeger werden deze dieren bij de echte dassen en de wezels geteld, maar toch blijkt dat ze daar geen familie van zijn.

foto’s : heuclin

2 soorten

Maleise stinkdas

Filipijnse stinkdas