geslacht

Vruchtduiven

brown doves - phapitreron

De vruchtduiven of bruine duiven komen enkel voor op de Filipijnen.  Het zijn echte boombewoners en houden van beboste omgevingen.  Ze leven van fruit en zijn erg eenzaam in hun bestaan.  De duiven zijn dan ook moeilijk te spotten.  Hun verenkleed is zwart met witte strepen in het gezicht en glanzende nekveren. 

foto’s : herremans, gerra,

soorten

grote bruine vruchtduif

Mindanao-vruchtduif

tawitawivruchtduif

kleine bruine vruchtduif