soort

De Indische egel

indian hedgehog - paraechinus micropus

De Indische egel is een soort egel die vooral voorkomt in India en Pakistan.  De kleur van hun vacht loopt sterk uiteen van bijna zwart tot witachtig.  Er bestaan zelfs bruin-met-geel gestreepte egels.  Ze worden 14 tot 23 centimeter groot en zijn aangepast aan een leven in de woestijn, maar komen ook voor op graslanden.  Hun nest bevindt zich vaak in natuurlijke holen.  Hun voedsel bestaat ui schorpioenen, insecten, eieren en aas.  Vaak verbergen ze het voedsel op geheime bergplaatsen om het later naar hun nest over te brengen. 

foto’s : unknown, vijayan,